sreda, 14. september 2016

IZLET V NARODNI PARK "KRKA IN MANDARINE"

KLUB UPOKOJENIH DELAVCEV LUKE KOPER
Vojkovo Nabrežje 38
6000 Koper                             tel: 66 56 544                        Koper 19.09.2016


Spoštovani,
V sodelovanju s turistično agencijo Palma, Vas vabimo na  izlet po programu:

Narodni park Krka in Mandarine
Odhod: 21. oktober 2016 (3 dni/2 noči)

1. DAN (petek): KOPER - SPLIT - GRADAC (večerja, nočitev)
Odhod ob 06:30 izpred Luke Koper ter vožnja z vmesnimi postanki do Splita, mesta ki ima izjemno veliko kulturnih spomenikov. Na prostoru današnjega mesta je obstajalo že ilirsko grško naselje Aspalathos. Cesar Dioklecian si je tu zgradil veličastno palačo v kateri je prebil zadnja leta svojega življenja. Po njegovi smrti so se sem zatekali pregnani rimski vladarji in njihove družine. Propadanje prvotne palače se je pričelo z doseljevanjem prebivalcev iz bližnje Salone, ki so se sem umaknili pred Avari in Slovani in se nadaljevalo skozi ves srednji vek. Kljub temu je palača najznamenitejši spomenik rimske arhitekture na vzhodni obali Jadrana. Dioklecijanova palača in staro mesto Split je vpisano v seznam svetovne kulturne dediščine pri UNESCU.

Iz Splita boste nadaljevali vožnjo do Gradca na skrajnem jugu makarske riviere, kjer bodo sledili pijača dobrodošlice, prijava v hotel, nastanitev v sobe, večerja, zabava ob glasbi v živo ter nočitev.

2. DAN (sobota): GRADAC - DELTA REKE NERETVE - GRADAC (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev)
Po zajtrku se boste z avtobusom ali po želji in za doplačilo z ladjo, odpeljali v dolino delto reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija«. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom z žara in pijačo. Zabava ob dalmatinski glasbi v živo pa bo trajala do poznega popoldneva. Nato se boste odpeljali nazaj do hotela, kjer bodo sledili večerja, zabava ob glasbi v živo ter nočitev.

3. DAN (nedelja): GRADAC - NARODNI PARK KRKA - KOPER (zajtrk)
Po zajtrku in odjavi iz hotela se boste odpeljali po avtocesti mimo Splita do Narodnega parka Krka v bližini Šibenika. Reka Krka je na svoji  poti do morja izoblikovala številne jezerca, brzice in slapove. Med najlepše spadata Roški slap višine 42 m in Skradinski buk višine 46 m. V parku boste imeli dovolj prostega časa za sprehod po stezicah in  lesenih mostičkih ter ogled slapov, vodnega mlina, etnografske zbirke, tkalske delavnice, ... Potem se boste odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA na osebo: minimalno 45 potnikov 163 €        
                          minimalno 40 potnikov 173 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu iz Kopra,ogled Splita,pijačo dobrodošlice v hotelu 3* v Gradcu,2x polpenzion (zajtrk in večerja) v hotelu 3* v Gradcu,nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Gradcu,
vsak večer glasbo v živo v hotelu 3* v Gradcu,program praznika mandarin (foto safari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z žara z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve,vstopnino v Nacionalni park Krka,zunanje oglede po programu,
turistično takso,slovensko vodenje,osnovno nezgodno zavarovanje,DDV in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi na osebo: enoposteljna soba 30 €, zavarovanje rizika odpovedi 8 €.
DOPLAČILO PO ŽELJI na poti na osebo: izlet z ladjo do Opuzena cca. 2 uri (aperitiv, degustacija pršuta in sira, vino, dalmatinska glasba) 20 € pri minimalno 30 potnikih.

Splošni pogoji in navodila za potovanje s TA PALMA so sestavni del programov in so na voljo na vseh naših prodajnih mestih ter na spletni strani www.palma.si.


ROK PRIJAVE: najkasneje 12.10.2016 ali do zasedenosti mest; prijave sprejemajo:
V agenciji Palma Koper (Planet tuš) vsak dan med 09,00 – 19,00 uro
ali po telefonu na 66 33 660.
V SREDO 28.9., 05.10 in 12.10. . med 10,00 – 13,00 uro na tel. Kluba 66 56 544 ali osebno v pisarni kluba ali na telefon: Majda 031 734 558

MOŽNOST PLAČILA IZLETA NA 4 OBROKE:
1. obrok 50 € ob prijavi
2. obrok 45 € do 20.10.2016
3. obrok 45 € do 20.11.2016
4. obrok 23 € do 15.12.2016

Veselimo se našega skupnega druženja in obljubljamo vam, da se bomo imeli lepo !!!

Predsednik kluba
Anton Sagadin, univ.dipl.prav; l.r.

Ni komentarjev:

Objava komentarja