petek, 12. december 2014

IZLET V ISTRO - MARTINOVANJE


UPOKOJENCI

Na martinovanju v Pazinu

Prvi polovici novembra daje poseben praznični utrip martinovanje z obujanjem ljudskega običaja vinorodnih krajev. Pester zabavni program, krst mladega vina, kulinarične dobrote in zabavno druženje so zaščitni znak vsakoletnega praznika vina ob sv. Martinu.  

Na veselo martinovanje, tokrat v Pazin, so se odpravili tudi luški upokojenci. Pridružili so se jim še člani Društva upokojencev Olmo Semedela, med katerimi je tudi nekaj bivših luških delavcev. Tako sta v soboto, 15. oktobra, iz Kopra krenila na pot v hrvaško Istro dva avtobusa in kombi. 120 koprskim upokojencem se je v Pazinu pridružilo še 90 pazinskih prijateljev upokojencev. Ti so že bili na ogledu koprskega pristanišča, nekateri pa so v Luki celo delali. 









Predsednik Kluba upokojenih delavcev Luke Koper Anton Sagadin nam je povedal: »Bilo je izredno lepo skupno srečanje in ko sem jim po polnoči rekel, da je gremo, niso hoteli domov.«










Martinovanje so priredili v gostilni Francuz, ki so jo upokojenci že spoznali na enem od svojih izletov po Istri.  
Koprčani so pazinskim kolegom podarili v spomin sliko prve ladje, ki je pristala v Luki,  ladje Gorica, in županovo vino. 









Koprčani so pazinskim kolegom podarili v spomin sliko prve ladje, ki je pristala v Luki,  ladje Gorica, in županovo vino. 








Oni pa so jim pripravili izredno lep program s krstom vina, tako da so bili na koncu vsi zadovoljni. 


Prispevek: Sonja Kranjec
Foto: Nada Spasojevič

Slike si lahko ogledate v albumi slik in video - facebook - albumi

Vabilo na novoletno srečanje upokojencev

Vabimo vas na tradicionalno prednovoletno srečanje, ki bo v četrtek, 18. decembra, ob 18. uri v prostorih gostišča Slorest (luška menza). 
Ob dobri večerji, rujni kapljici in glasbi, igral nam bo duo Miran Korelič, se bomo poveselili in skupaj obujali spomine na naše luške dni.

Pridite, skupaj nam bo lepo!

Klub upokojenih delavcev Luke Koper  


Ni komentarjev:

Objavite komentar