petek, 12. december 2014

Novi upokojenci Luke KoperNovi upokojenci Luke Koper   

Luka smo mi vsi – tisti, ki sedaj v njej delamo in tisti, ki so v njej preživeli marsikatero uro in leto. S temi besedami je predsednik uprave  na skupno druženje v novembru povabil sodelavce, ki so se v letošnjem letu 2014 upokojili.

Srečanje v prostorih upravne stavbe je bilo sicer kratko, a v prijetnem in živahnem vzdušju, polnem emocij povabljenih, ki so jih sprejeli predsednik uprave, član uprave Andraž Novak, delavski direktor Matjaž Stare in vodja splošnega področja Barbara Miklavec.


V letošnjem letu so med upokojence prešli le 3 zaposleni, kar je do sedaj najnižje število zaposlenih. Lani se je v družbi upokojilo 12 zaposlenih, leto pred tem pa 19.
Poleg Mustafe Redžepi, Damijana Hrvatina in Dušana Kozloviča, je bil na srečanje povabljen tudi lanskoletni upokojenec Peter Franca. Vsi so v Luki oddelali preko 30 let. Med njimi najdlje Mustafa Redžepi, ki je v Luki pričel kot delavec števec in vse do upokojitve septembra 2014 opravljal dela disponenta in dispečerja na kontejnerskem terminalu.  Tudi Damjan Hrvatin je pričel in zaključil z delom na kontejnerskem terminalu kot disponent. Dušan Kozlovič je celotno delovno dobo v Luki opravljal dela vzdrževalca na sipkih tovorih, Peter Franca pa luško transportna dela na generalnih tovorih.

O svojih izkušnjah in doživetjih, povezanih z Luko Koper, so naši novi upokojenci z veseljem spregovorili s predsednikom uprave,  ki ima tudi dolgoletni staž v Luki. Predsednik se jim je za trud zahvalil s simboličnim darilom fotografije prve ladje Gorica, o kateri so prisotni znali povedati zgodbe, ki jih redko slišimo ob omembi prve ladje, ki je pristala v koprskem pristanišču.
Na srečanje je bil povabljen tudi Anton Sagadin, predsednik društva luških upokojencev, ki je  prisotnim predstavil delovanje društva in jih pozval, da pristopijo med člane.

Letos je bilo srečanje organizirano že tretjič, s čimer želimo našim sodelavcem izkazati pozornost in spoštovanje.


Ingrid Maršič, splošno področje

Ni komentarjev:

Objava komentarja